Во последно време проблемите со појава на разни пигментации по нашата кожа е зачестено. Причината за нивна појава, покрај сонцето може да биде најразноврсна (хормонални промени, акни, задебелување на кожата “старечки флеки“, променета функција на одредени органи- панкреас, надбубрежна жлезда....)---...