Стареењето на кожата започнува со губењето на водата , колагенот и еластинот, со самото тоа пропратно се појавуваат: бори, капилари, пигментации, опаѓање на тонусот, губење на еластичноста на кожата.....Третманите и козметичките производи против стареење се воглавно суштината за решавање на скоро ...