Charme Blog

Третман со вакуум

Ова е механички лимфен дренажен третман. Го стимулира лимфниот систем и помага при отстранување на отпадни производи кои ја одведуваат лимфата од ткивата, се подобрува на бојата и изгледот на кожата. Машината е електрична, но електричната струја не поминува низ кожата. Овој третман е нежен, но ...
Прочитај повеќе......

Отоци – Задршка на течности

Задршката на течности на лицето и тело, нормално се присутни кај жени пред менструалниот циклус и кај сите луѓе во подоцнежните години.Причините за појава на невообичаените и постојани отоци можат да бидат многу (хормонален дисбаланс, рамни стапала, бубрежни, срцеви заболувања, алергии, хелико ...
Прочитај повеќе......

Слабеење

Зголемена тежина или обем на одредени делови на телото од секогаш било најкомплексен проблем. Не секогаш лошата исхрана и стил на живеење се единствена причина за вишокот на килограми и обем, можат да постојат и многу други причини (целулит, задршка на течности, надуеност,...)Можеме да се пофалиме ...
Прочитај повеќе......

Целулит

Целулитот е познат како болест на современиот начин на живеење. Тој представува капсулирана масна клетка заедно со токсини, одпаден хранлив материал и вода.Постојат два типа на целулит: едематозен – “мек“ целулит, прави задршка на течности и многу често е естрогенски зависен, а дава изглед на “...
Прочитај повеќе......

Стрии

Стриите представуваат линеарни атрофии на кожата. Се појавуваат на места каде има растегање на кожата, но одлучувачки фактор за да дојде до атрофија се  глукокортикоидните хормони (најчесто се покачени за време на пубертет и бременост) кои ја блокираат синтезата на колаген во фибробластите и ...
Прочитај повеќе......

Пори

Мораме да знаеме дека порите се составен дел од нашата кожа и нивното присуство е нормално, но проширени пори се проблем за кој ние имаме решение.Проширените пори се секогаш последица на стрес на организмот, што значи се хормонално зависни и од тие причини мора да се знае дека козметички може да се ...
Прочитај повеќе......

Очи и уста

Проблемите кои се појавуваат на кожата над орбикалните мускули – очите и устата најчесто се мимични длабоки бори.Ние имаме специализирани третмани со кои ефектите се веднаш веднаш видливи. Воглавно третираме со Forlle`d expert in anti-age, Биолошки третмани, Орбикална масажа, Мезопорација, ...
Прочитај повеќе......

Третмани против стареење ANTI-AGE

Стареењето на кожата започнува со губењето на водата , колагенот и еластинот, со самото тоа пропратно се појавуваат: бори, капилари, пигментации, опаѓање на тонусот, губење на еластичноста на кожата.....Третманите и козметичките производи против стареење се воглавно суштината за решавање на скоро ...
Прочитај повеќе......

Ожиљци и келоиди

Ожиљците може да представуваат изгубено (некроза) или оштетено, односно некомплетно функционално ткиво на кожата

Ожиљците може да представуваат изгубено (некроза) или оштетено, односно некомплетно функционално ткиво на кожата.------------Постојат неколку форми на ожиљци на кожата:  ожиљци од акни- како последица од акни (“гнојот во акната“ кој содржи бактерии, додека седат во кожата се хранат со околното ...
Прочитај повеќе......

Флеки

Во последно време проблемите со појава на разни пигментации по нашата кожа е зачестено

Во последно време проблемите со појава на разни пигментации по нашата кожа е зачестено. Причината за нивна појава, покрај сонцето може да биде најразноврсна (хормонални промени, акни, задебелување на кожата “старечки флеки“, променета функција на одредени органи- панкреас, надбубрежна жлезда....)---...
Прочитај повеќе......

Акни

Акните се еден од честите проблеми на кожата.

Акните се еден од честите проблеми на кожата. Најчесто се појавуваат во пубертет, но за жал може да се појават и во повозрасните години (во зависност од стилот на живеење).Акните доколку не се патогени (инфекции од патогени бактери) НЕ треба да се сушат (односно лечат) со антибиотици, ...
Прочитај повеќе......